Fatale crash bij NL-D steen

Fatale crash bij deze steen

Op de NL/D grens tussen de bossen van Schinveld en het NATO-vliegveld Teveren staat deze steenpaal. Hier stortte op 13 januari 1999 een tankvliegtuig neer waarbij de vier bemanningsleden om het leven kwamen.


[11 januari 2009]

I edere grenssteen ‘spreekt’ een taal en sommige zelfs twee. Welke wandelaar staat stil, bij het tragische verhaal van paalsteen 264B, waar vier mensen om het leven kwamen.
De 13e januari 1999, nu precies tien jaar geleden, was voor de vierkoppige bemanning van een Boeing tankvliegtuig een ‘dertiende’ met fatale afloop. Uren voordat de crash gebeurde, hoorde een vliegtuigspotter via zijn scanner, die afgesteld was op de frequentie van de Awacs-vliegbasis Teveren, dat om 14 uur de vlieger aan de verkeersleiding toestemming vroeg om op te stijgen. Het was de gewoonte van de spotter om iedere dag een vliegtuig bij het opstijgen te ‘volgen’. Die dag besloot hij een tankvliegtuig van 116th Air Refueling Squadron te volgen en had geen flauw idee welk drama er in het verschiet lag. Via de scanner vernam hij dat het toestel zich richting Noordzee zou begeven om het bijtanken van Awacs-toestellen in de lucht te oefenen. Het was rond 19 uur toen de spotter hoorde dat het toestel terug zou keren naar de vliegbasis en zich boven Düsseldorf bevond. De Boeing zou zo meteen van de toren toestemming krijgen om te landen, maar de spotter hoorde de stem van de vlieger: I make a go around!

Logo (Foto: Hans Hermans)

Gewoonlijk betekent dit, dat een vlieger de landing inzet, maar voordat de banden de grond raken, weer opstijgt, om later alsnog te landen. De vlieger zei echter niet waarom hij dat zo wenste en dat maakte de spotter nieuwsgierig. Een paar seconden later zag hij buiten een reusachtige lichtflits gevolgd door het geluid van een zware ontploffing. De spotter reed met zijn auto naar de plek des onheils en zag dat het bos bij paalsteen 264B in brand stond. De wrakdelen verkoolden bij de gloed van 18.000 liter kerosine die het tankvliegtuig aan boord had. De vier bemanningsleden van het tankvliegtuig KC-135 waren niet meer te redden. Een zeer eenvoudig monument aan de rand van de Duits-Nederlandse grensweg, herinnert grenssteenzoekers bij paalsteen 264B aan dit ongeluk.

Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen

Monument (Foto: Hans Hermans)

Maten van de verongelukte bemanning plaatsten een eenvoudig monument met vier kruisjes en de namen van de slachtoffers.