Avantis (2)

Bilateraal (Foto: Hans Hermans)

De gele bilaterale plaatsnaamborden wekken de indruk dat hier iets op til is, maar het tegendeel blijkt het geval te zijn.


[8 december 2009]

Kunnen wij ons nog herinneren dat op het (GOB) Grens-Overschrijdend Bedrijventerrein Avantis, op de grens tussen Heerlen en Aken, prachtige historische paalstenen uitgegraven werden en er een neppaal voor in de plaats kwam? De directie had een goede reden, want op de grens zou gebouwd moeten worden…

Achteraf blijkt het een slechte reden te zijn, want er staat niemand in de rij om te bouwen en de gemeente Heerlen overweegt om de dure directiezetel naast de grens te plaatsen. Ondertussen heeft Avantis aan de gemeente Heerlen grote lappen grond verkocht om een faillissement te voorkomen.

In Heerlen vraagt men zich af of de duurbetaalde directeur wel genoeg scoort en of dat zijn werk niet beter door eigen ambtenaren van de gemeente Heerlen kunnen uitgevoerd worden. Men eist keiharde afspraken en resultaatverplichtingen. (…)

Heemkundige Historie Hans Hermans Heerlen

Paalsteen 213 (Foto: Karl Habets)

De aanwezigheid van een bouwkeet naast de originele paalsteen met nummer 213 belooft niets goeds en korte tijd later werd hij uitgegraven. Geen mens weet waar hij ligt.

Nepsteen bij hoofdgebouw (Foto: Hans Hermans)

Het is nog steeds niet duidelijk waarom hier een nepsteen geplaatst moest worden. Hij staat niet op de grens en draagt geen nummer.